دفاع پایان نامه دکترای تخصصی
دفاع پایان نامه دکترعلیرضا قنادیان
نام . نام خانوادگی :علیرضا قنادیان
عنوان:
مقایسه حساسیت به آلرژن های غذایی در کودکان و نوجوانان مبتلا به میگرن و سردرد تنشی
اساتید راهنما:
دکتر مرضیه حیدرزاده، دکتر احمد طالبیان
استاد مشاور آماری: دکتر حسین اکبری
زمان : 26 شهریور 1398 ساعت 11
مکان : دانشکده پزشکی طبقه ی دوم تالار مهارتهای بالینی
چکیده :
زمینه: وجود ارتباط بین برخی از آلرژن های غذایی با میگرن در مطالعات گذشته به اثبات رسیده است اما همچنان کمبود اطلاعات کافی و در مواردی نیز نتایج متناقصی در مورد حساسیت به آلرژن های غذایی یافت می شود که این مطلب ضرورت انجام مطالعات بیشتر در مورد ارتباط میگرن و آلرژن های غذایی نشان می دهد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کودکان و نوجوانان سنین 7 تا 17 سال مراجعه کننده در فصل پاییز و زمستان سال 1397به درمانگاه فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان (دکتر احمد طالبیان) بیمارستان شهید بهشتی کاشان مبتلا به میگرن و سردرد تنشی بر اساس معیارهایICHD-3 انتخاب شدند. کودکان در گروه میگرن به عنوان گروه مورد (n=20) و گروه سردرد تنشی به عنوان گروه شاهد (n=20)، بررسی و تست پریک پوستی آلرژن های غذایی شیر گاو، بادام زمینی و treenut، پرتقال، ماهی، موز، گندم، سویا و تخم مرغ بر روی هر دو گروه انجام شد و فراوانی حساسیت به آلرژن های ذکر شده بین دو گروه مقایسه شد.
یافته ها: در مجموع 40 کودک و نوجوان (20 کودک مبتلا به سردرد میگرنی و 20 کودک مبتلا به سردرد تنشی) مورد مطالعه قرار گرفت. دو گروه از نظر سن و جنسیت همسان بودند. در بررسی حساسیت پوستی نسبت به برخی آلرژن های غذایی از جمله بادام زمینی ، شیر گاو و Treenut بین دو گروه اختلاف قابل توجهی وجود داشت. دو گروه از نظر سایر موارد (شامل تخم مرغ، گندم، ماهی، موز، پرتقال و سویا ) تفاوت معنی داری نداشتند.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده نقش آلرژن های غذایی در سردرد های میگرنی می باشد. با توجه به نتیجه ی این پژوهش می توان به عنوان یک درمان مکمل به بیماران میگرنی توصیه به محدودیت استفاده از برخی غذا های خاص کرد.
کلمات کلیدی: آلرژن های غذایی، کودکان، نوجوانان، سردرد میگرنی، سردرد تنشی
نظر دهید