• تاریخ انتشار : 1395/07/14 - 13:28
  • /ZVJ9

ششمین سمینار نخصصی علوم پایه پزشکی

ششمین سمینار نخصصی علوم پایه پزشکی تحت عنوان : Peptides AntiMicrobial در روز دوشنبه مورخ 12/5/95 از طرف گروه میکروب شناسی در دانشکده پزشکی برگزار گردید

ششمین سمینار نخصصی علوم پایه پزشکی تحت عنوان  Peptides AntiMicrobial در روز دوشنبه مورخ 12/5/95 از طرف گروه میکروب شناسی توسط آقای خانم فروغ نعمتی دانشجوی دکترای تخصصی باکتری شناسی پزشکی به راهنمایی آقای دکتر احمد خورشیدی ارائه شد. در این سمینار در مورد نقش پپتیدهای ضد میکروبی در پزشکی مورد بحث قرار گرفت .

• پپتیدهای ضدمیکروبی از اجزای اصلی سیستم ایمنی ذاتی در سطوح اپیتلیال و غیراپیتلیال در مهره داران و بی مهرگان است. در واقع این پپتیدها مولکول های کوچکی هستند که در عرض چند دقیقه عامل میکروبی را از بین می برند و هم چنین در تنظیم سیستم ایمنی و کنترل میکروب های طبیعی بدن  نیز شرکت دارند.

• تاکنون در Antimicrobial Peptide Database2739 پپتید ضد میکروبی از سلسله های مختلف ثبت شده است. در این پایگاه داده این پپتیدها از جنبه های مختلف مورد طبقه بندی قرار گرفته اند.

• به دلیل گسترش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی استفاده از این پپتیدها در درمان عفونت های میکروبی مورد توجه قرار گرفته است و مطالعات در این زمینه ادامه دارد. استفاده از این پپتیدها به عنوان دارو، در ترکیبات دترجنت و استفاده در سطوح به عنوان مولکول های فعال در سطح (در ایمپلنت های پزشکی، دستگاه های مورد استفاده در پزشکی، در سیستم های انتقال دارو، بایوسنسورها و در تشخیص بیماری ها) مورد بررسی قرار گرفته است.

• محدودیت کاربرد این ترکیبات به علت ناشناخته بودن خصوصیات فارماکولوژیک و فارماکینتیک آنها، هزینه بالای استفاده و مقاومت میکروب ها می باشد و کاربرد آن ها در درمان نیازمند تحقیقات بیشتر در آینده می باشد.

جلسه با پرسش و پاسخ حضار به پایان رسید

• کد خبر : 12023