• تاریخ انتشار : 1403/03/12 - 12:12
  • /ZQxS

دفاع پایان‌نامه محمدجواد پژوهان و مریم احمدی

عنوان پایان نامه: بررسی ارزش پیشگویی فاکتورهای Arterial Blood Gas (ABG) بر پروگنوز بیماران، پس از جراحی Coronary Artery Bypass Graft (CABG)

اساتید راهنما: دکتر حامد پهلوانی - دکتر محمدرضا تشکر

اساتید مشاور: دکتر مائده نجفی زاده - دکتر مهدی موسوی - دکتر محمدصادق پورعباسی

استاد مشاور آماری: دکتر حسین اکبری

مکان: سالن حکیم دانشکده پزشکی

زمان: 1403/3/20           ساعت: 11:00

چکیده پایان نامه:

از دیرباز، مشاهده شده است که Coronary Artery Bypass Graft (CABG) بر سطوح گاز خون شریانی (ABG) تأثیر منفی می‌گذارد و در بسیاری از موارد سبب بروز اختلالات اسید و باز در بیماران و پروگنوز ضعیف در بیماران می‌شود. این مطالعه مقطعی، مبتنی بر پرونده‌های بیمارانی که پس از CABG به بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) منتقل شده‌اند، انجام شد، تمامی بیمارانی که طی سالهای 1400-1402 در بیمارستان شهید بهشتی کاشان تحت جراحی قلبی عروقی قرار گرفته و با تشخیص پزشک، بعلت وضعیت ناپایدار به ICU منتقل شده بودند، بر اساس دارا بودن معیارهای ورود، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات پرونده‌ی بیماران پس از استخراج در چک لیست از پیش تهیه شده ثبت شد. بر اساس یافته‌های بدست آمده از این مطالعه، اکثر بیماران پس از CABG و بدو بستری در ICU دچار اسیدوز هستند که این وضعیت، به مرور زمان در آن‌ها جبران شد. با این حال مشاهده شد که سطح PaCO2 به میزان کمتر از 32.23 و pH کمتر از 7.25 به میزان قابل قبولی (با حساسیت و ویژگی مناسبی) می‌توانند پروگنوز ضعیف در بیماران را پیش‌بینی کنند. بر اساس یافته‌های بدست آمده، با توجه به تاثیر و اهمیت اسیدوز بر نارسایی اندام‌های بیماران، شناسایی زودهنگام و برطرف کردن اسیدوز در بیماران می‌تواند در بهبود پروگنوز در آن‌ها کمک کننده باشد.

• گروه خبری : دفاع پایان نامه