• تاریخ انتشار : 1403/03/23 - 07:00
  • /ZW2S

دفاع پایان‌نامه سارا هاشمی آرانی

عنوان پایان‌نامه: بررسی رژیم‌های درمانی و یافته‌های پاراکلینیک در بیماران بهبود یافته از فرم شدید کووید-19بستری در ICU در سال 1400-1399

اساتید راهنما: دکتر احمد نجفی - دکتر مائده نجفی زاده

استاد مشاور: دکتر حسین اکبری

مکان: سالن حکیم دانشکده پزشکی

زمان:  1403/3/26 ساعت 11:00

چکیده پایان‌نامه:

در مدت زمان کوتاهی بروز همه‌گیری بیماری شدیدی از کشور چین تمام جهان را درگیر نمود و بیماران به سرعت بدلیل ابتلا به فرم‌های شدیدی از عفونت و درگیری مولتی ارگان فوت می‌کردند، اما مطالعات اندکی بر ویژگیهای پاراکلینیک و رژیمهای دارویی بیماران مبتلا به کووید شدید متمرکز شده است. به جهت انجام  این مطالعه‌ی مقطعی، پرونده 155 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1400-1399 که آنها با تشخیص  کووید -19 شدید در icu  بستری و تحت درمان قرار گرفته و بهبود یافته بودند، از واحد ثبت اسناد و مدارک بیمارستان بهشتی مورد بررسی قرار گرفت. بیشتر بیماران مورد پژوهش، مرد بوده­‌اند. میانگین سنی بیماران 01/18 ±46/57 سال بوده است. نزدیک به 80 درصد بیماران دارای حداقل یک بیماری زمینه‌­ای بودند و گروه خونی B+ بیشترین فراوانی و گروه خونی AB-  کمترین میزان فراوانی را در بیماران مورد بررسی داشته‌اند. میانگین تعداد  wbc بیماران ±3/68   03/7 بود. بیشترین تعداد لنفوسیت در بیماران مورد بررسی 5600 بود. کمترین میزان پلاکت ثبت شده در میان بیماران 56 هزاردر میکرولیتر بود. بیشترین کورتیکواستروئید دگزامتازون با دوز 16 میلی گرم روزانه، بیشترین آنتی بیوتیک مورد استفاده مروپنم، بیشترین ضد قارچ مورد استفاده نیستاتین و بیشترین داروی ضد انعقاد، هپارین بودند. در مطالعه‌ی حاضر بیشتر  افراد مورد بررسی گروه خونی ب مثبت داشتند و شاید گروه خونی ب مثبت در کنار عدم لنفوپنی و CRP بالا بتواند شانس مرگ و میر را در کووید شدید کاهش دهد اما بسیاری از ابهامات در زمینه‌ی بیماری کووید، باقی مانده است که نیازمند مطالعات و تحقیقات گسترده تری است. ارزیابی درمان‌های انجام شده برای بیماران مبتلا به فرم شدید و بررسی همزمان ویژگی‌های زمینه ساز ابتلا به این فرم می‌تواند به پزشکان در یافتن راه‌هایی برای کاهش مرگ و میر، انجام درمان‌های موثرتر کمک کند.

• گروه خبری : دفاع پایان نامه