• تاریخ انتشار : 1397/06/12 - 08:17
  • /ZQb9

دفاع از پایان نامه دکترای تخصصی آسیب شناسی

دفاع از پایان نامه خانم دکتر محدثه مفیدی نایینی ...

نام و نام خانوادگی: دکتر محدثه مفیدی نایینی

عنوان پایان نامه: ارزیابی  بیان NestinوEGFR  در نمونه های بیماران گلیوبلاستوم مولتی فرم مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان از سال1385 تا 1395

اساتید راهنما و مشاور: سرکار خانم دکتر وکیلی- جناب اقای دکتر متینی

مکان وزمان ارائه پایان نامه: روز سه شنبه مورخ 13/6/97- ساعت12- سالن سینا

گلیوبلاستوم مولتی فرم شایع ترین تومور بدخیم کشنده مغزی است که میزان بقای ان در بیشتر بیماران کمتر از 15 ماه است و معمولا در سنین بالا رخ میدهد.3در پاتوژنز ایجاد این تومور عوامل متعددی دخیل است که مهم  ترین آن ها جهش هایی است که در سلول های بنیادی گلیوبلاستوم رخ میدهد. جهش EGFRدر گلیوبلاستوم اولیه بسیار شایع است ومی تواند باعث تکثیر سلول های توموری، تهاجم ورگ زایی جدید در تومور شود.عامل مهم در تشخیص گلیوبلاستوم مولتی فرم اتیپی سلولی، نکروز وتکثیر عروقی هستند.تکثیر عروقی یکی از مهم ترین راه های گسترش تومور است. نشانگر Nestinیک فیلامان بینابینی است که هم در سلول های تومورال وهم در آندوتلیال عروق جدید بیان میشود.در این مطالعه به بررسی ارتباط  بیان جهش EGFRبا میانگین تراکم عروقی با استفاده از مارکر Nestin  پرداخته شد که رابطه معنی داری میان این دو یافت شد(pvalue=0.017).

• گروه خبری : دفاع پایان نامه