دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد انگل شناسی

مکان: تالار حکیم

زمان: یکشنبه 98/12/04ساعت12:30

چکیده:

مقدمه: کالاآزار در ایران یکی از بیماری­های مهم انگلی زئونوز در ایران است. این بیماری در 8 استان کشور شامل اردبیل آذربایجان شرقی، فارس، بوشهر، خراسان شمالی، خوزستان، گلستان و قم به­ صورت اندمیک و در سایر مناطق ایران به صورت اسپورادیک وجود دارد. عدم درمان به موقع بیماری منجر به مرگ بیمار می­شود. دارو های آزول­ها، آنتی­موان­های پنج ظرفیتی، میلتفوسین، پارمومایسین و آمفوتریسین­ب از جمله داروهای معمول مورد استفاده در درمان لیشمانیازیس احشائی است. به دلایلی از قبیل: وجود عوارض­جانبی، تاثیر کم، دوره درمان طولانی­مدت و مقاومت دارویی، تحقیقات در جهت یافتن داروی جدید و موثرتر حائز اهمیت است. در این تحقیق قدرت ضد لیشمانیایی داروی اورانوفین مورد بررسی قرار گرفته است.

نتیجه‌گیری: اوراوفین از طریق رخداد آپوپتوز و فرگمنتیشن DNAباعث مرگ سلولی در انگل­های لیشمانیا اینفانتوم می­شود، درحالی که فاقد اثرات نامطلوب بر کبد و کلیه می­باشد. علاوه براین دارای اثرات مطلوب در از بین بردن انگل در موش بالب­سی و بازگشت تغییرات سلولی در کبد و طحال به حالت نرمال می­باشد. این دارو می­تواند به عنوان داروی مناسب برای انجام مطالعات تکمیلی و جایگزین در درمان لیشمانیازیس احشایی مورد استفاده قرار گیرد.

ساعت : 14:39 -  روز  : شنبه  - 3 /  12 / 1398 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :216