دفاع پایان نامه دکترای تخصصی اطفال

نام و نام خانوادگی:دکتر الهام سعادت پور مقدم

عنوان پایان نامه: بررسی اثر ترکیب پروبیوتیک و ملاتونین بر شدت بیماریو فاکتورهای التهابی درکودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک

اساتید راهنما:  دکتر محمدرضا شریف، دکتر عباس تقوی اردکانی

استاد مشاور: دکتر داود خیرخواه،  مهندس سید غلامعباس موسوی

مکان و زمان ارائه پایان نامه: دوشنبه 13/8/98 ساعت 12:30 تالار حکیم

چکیده پایان نامه:

خلاصه:

هدف:این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات ترکیب ملاتونین و پروبیوتیک بر شدت بیماری، کیفیت خواب و مارکرهای التهابی درکودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک انجام شده است.

مواد و روش ها:این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل شده- پلاسبو دو سوکور بر روی 76 کودک مبتلا به درماتیت آتوپیک در محدوده سنی 6 تا 12 سال انجام شده است. شرکت کنندگان، بطور تصادفی برای دریافت ترکیب پروبیوتیک و ملاتونین یا پلاسبو تقسیم شدند. افراد در گروه مداخله (38=n)، 6 میلی گرم مکمل ملاتونین و 1 ساشه پروبیوتیک و افراد در گروه کنترل (38=n) ساشه و قرص پلاسبو، برای 6 هفته مصرف نمودند. نمونه خون در ابتدا و 6 هفته بعداز بیماران گرفته شد.

یافته ها:بعد از 6 هفته مداخله ترکیب پروبیوتیک و ملاتونین در مقایسه با پلاسبو سبب بهبود قابل ملاحظه نمره شدت بیماری، سطح سرمی توتال IgE، مارکرهای التهابی؛ نمره کیفیت خواب و زمان تاخیر شروع خواب، زمان کلی خواب شده است. ترکیب ملاتونین و پلاسبو در مقایسه با پلاسبو تاثیر قابل توجهی بر روی نمره خارش وزن و نمایه توده بدنی نداشت.

نتیجه گیری:در مجموع مصرف ترکیب پروبیوتیک و ملاتونین در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک بعد از 6 هفته تاثیرات سودمندی بر روی علایم بالینی، پارامترهای پاراکلینیکیو کیفیت خواب داشته است.

ساعت : 13:49 -  روز  : شنبه  - 11 /  8 / 1398 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :441