دفاع پایان نامه دکترای عمومی

استاد مشاور :دکتر فاطمه عطوف

مکان و زمان ارائه پایان نامه :سه شنبه 14/8/1398 ، ساعت 12:30 ، تالار حکیم

چکیده پایان نامه :

خلاصه: در مورد تعریف و دوز درمانی هایپوتیروئیدی مادرزادی تحت بالینی در نوزادان و شیرخواران اختلاف نظر های زیادی وجود دارد . در این مقاله قصد داریم تا کفایت دوز لووتیروکسین در درمان نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئیدی مادرزادی تحت بالینی مراجعه کننده به درمانگاه غدد اطفال دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1397 و عوامل مرتبط با آن را بررسی کنیم.

مواد و روش ها: در این مطالعه اطلاعات مربوط به نوزادان و شیرخواران مبتلا به کم کاری تیروئید مادرزادی تحت بالینی را از سال 1390 تا 1397 مورد بررسی قرار دادیم . بر این اساس کلیه نوزادان و شیرخواران مبتلا به کم کاری تیروئید تحت بالینی که در آزمایشات غربالگری اولیهTSH بیشتر از 5mU/L داشته و پس از انجام آزمایش مجددTSH آن ها بیشتر از 7mU/L و  T4 و یاFT4 آن ها در محدوده ی نرمال بوده و در ضمن فاقد هرگونه علائم بالینی بودند ، وارد مطالعه شده و بیمارانی که در انجام آزمایشات و پیگیری ها تاخیر داشته و یا دارو را درست مصرف نمی کردند از مطالعه خارج شدند.

یافته ها: در 59 بیماری که مورد بررسی قرار گرفتند ، 26 بیمار مذکر و 33 بیمار نیز مونث بودند . متوسط سن در اولین ویزیت 37.94 ±21.18 روز بود . متوسط دوز دارو در 59 بیمار ، 5.56±1.97ug/kg/day به دست آمد . 18.6% بیماران در اولین مراجعه پس از شروع درمانOvertreatment بودند . 8.5% از آن هاUndertreatment ، و 72.9% باقی مانده نیزEuthyroid  بودند.

نتیجه گیری: در دوز های معمول که برای درمان کم کاری تیروئید تحت بالینی در نوزادان و شیرخواران استفاده می شود ، خطر Overtreatmentبیشتر از Undertreatmentمی باشد . و این خطر اگر چه با دوز دارو مرتبط است اما ارتباط خطی ندارد و همچنان لازم است که بیمار با فواصل نزدیک بعد از شروع درمان ، تست های تیروئیدی انجام داده و دوز دارو بر این اساس تنظیم گردد .

ساعت : 9:52 -  روز  : شنبه  - 11 /  8 / 1398 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :252