دفاع از پایان نامه دکترای عمومی

نام و نام خانوادگی: فاطمه مشهدی نیاسر

عنوان پایان نامه: بررسی فراوانی کمردرد و عوامل شغلی مرتبط با آن درپرستاران بیمارستان های شهرستان کاشان سال 1398

اساتید راهنما: دکتر مجتبی صحت، دکتر مسعود مطلبی

استاد مشاور: دکتر مجتبی صحت

مکان و زمان ارایه پایان نامه: تالار حکیم، دوشنبه، 3/4/1398، ساعت 8 صبح

چکیده پایان نامه: شغل پرستاری در بیمارستان به دلیل ماهیت کار از جمله مشاغلی است که در آن اختلالات اسکلتی عضلانی مرتبط با کار نسبت به اغلب مشاغل از شیوع بالایی برخوردار است که دراین میان کمردرد بیشترین شیوع را دارد.

این مطالعه مقطعی برروی 188 پرستار بیمارستان های شهرستان کاشان در سال 1398 با حداقل 2 سال سابقه کار انجام گرفت.

طبق یافته های حاضر کمردرد درپرستاران مورد مطالعه برحسب سن، BMI ، میزان هزینه کرد ماهانه در خانواده،کیفیت زندگی، ساعات و شیفت کاری در ماه، تعداد پرستار به تخت بیمارستانی و حداکثر وزن باری که جابجا شده اختلاف معناداری داشتند.

یافته های پژوهش نشان می دهد که کمردرد در بین پرستاران مشکل شایعی بوده و با برخی از عوامل فردی و شغلی رابطه مستقیم دارد.لذا پیشگیری از آن در بهبود خدمات پرستاری، افزایش رضایت بیماران و حتی رضایت شغلی پرستاران نیز موثر است.

ساعت : 7:33 -  روز  : یکشنبه  - 2 /  4 / 1398 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :129