دفاع از پایان نامه دکترای عمومی

نام و نام خانوادگی: زهرا دهقانی

عنوان پایان نامه: بررسی عفونت سیتومگالوویروس در مبتلایان به اسکیزوفرنی

Study of the relationship between cytomegalovirus infection and schizophrenia

اساتید راهنما و مشاور:

اساتید راهنما:جناب آقای دکتراحمد پیروزمند،  سرکار خانم دکترفاطمه قریشی

استاد مشاوره: جناب آقای دکتر مجتبی صحت

مکان و زمان ارائه ی پایان نامه:

سه شنبه 28/3/98، دانشکده ی پزشکی،طبقه دوم تالار حکیم

چکیده پایان نامه:

عنوان:بررسی رابطه ی عفونت سیتومگالوویروس با میزان ابتلا به اسکیزوفرنی

مقدمه:مطالعات انجام گرفته در دهه های مختلف نشان می­دهد که بین عفونت های خاص با اعضای خانواده ویروسی هرپس و اسکیزوفرنی ارتباط وجود دارد. این پژوهش به منظور تعیین وضعیت عفونت CMVدر مبتلایان به اسکیزوفرنی در شهر کاشان انجام گرفت.

مواد و روش ها:این مطالعه بصورت مورد -شاهدی بر روی نمونه خون محیطی به دست آمده  از ۸۵ نفراز افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در شهر کاشان و ۸۵ نفر از همراهان بیماران مراجعه کننده به درمانگاه  در طول دوره یک ساله ( در سال  تحصیلی1396-1397 )صورت گرفت .نمونه های حاوی آنتی بادی های کلاس   IgM وIgGسرم بر ضد سایتومگالوویروس با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شدند و سرم افراد مورد مطالعه برای بررسی ژنومی به روش real time PCRبه آزمایشگاه فرستاده شد.

نتایج: شیوع آنتی بادی IgMضد ویروس سیتومگالوویروس و همچنین تیتر انتی بادی IgGدر سرم بیماران اسکیزوفرنی به طور معناداری بالاتر از افراد گروه کنترل است.

شیوع ویروس سیتومگالوویروس(با روش real time PCR) نیز به طور معناداری در جمعیت بیماران اسکیزوفرنی در مقایسه با گروه کنترل (افراد فاقد بیماری سایکوتیک ) بیشتر میباشد.

نتیجه گیری:بین بیماری اسکیزوفرنی و ویروس CMVارتباط وجود دارد.

ساعت : 12:49 -  روز  : دو شنبه  - 27 /  3 / 1398 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :151