دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد فیزیولوژی

نام و نام خانوادگی: لیلا گلفام

عنوان پایان نامه:اثر مواجهه مزمن با نیترات درطول دوره بارداری و پس از تولد بر تشنجات صرعی ناشی ازپنتیلن تترازول و حافظه احترازی در موش سوری

اساتید راهنما:دکتر اژدر حیدری، دکتر ابوالفضل ارجمند،

مکان و زمان ارائه پایان نامه:

روز شنبه 12/8/97 ، ساعت 30/12،سالن طبیب

چکیده پایان نامه:

مقدمه:

نیتریک اکساید که بعنوان یک میانجی عصبی در مغز شناخته می شود، مستقیما در نورون زایی و تکامل در جنین دخیل است. نیتریک اکساید اثر تشنج زا یا ضد تشنج در مدل های مختلف تشنج نشان داده است. از طرف دیگر، نیتریک اکساید از طریق تعدیل رهایش برخی میانجی ها نظیر گابا و گلوتامات در تقویت طولانی مدت و تشکیل حافظه نقش دارد.

مواد و روش ها:

گروه های مختلفی از موش های سوری مادر در تمام دوره بارداری و  دوره شیردهی تا روز های 6 و 11 و 17 و 24 نیترات سدیم (100 میلی گرم در لیتر) را در آب آشامیدنی دریافت کردند. همچنین گروه دیگری از  موش های سوری مادر در تمام دوره بارداری و  دوره شیردهی تا روز 6 نیترات سدیم را با غلظت 500 میلی گرم در لیتر آب آشامیدنی دریافت کردند.گروه کنترل تنها آب آشامیدنی دریافت کردند.تشنجات توسط پنتیلن تترازول القاء شدو یادگیری اجتنابی مهاریبا استفاده از دستگاه step down  بررسی شد.

نتیجه گیری:

نتایج مطالعه حاضر نشان می دهدکه دریافت نیترات در طول دوران بارداری و شیردهی سبب بهبود حافظه احترازی در موش های متولد شده می شود. اگرچه نتایج تاثیر نیترات بر زمان تاخیرتشنج کلونیک و تونیک کلونیک تا حدی متناقض بنظر می رسد، با این وجود بنظر می رسد دریافت نیتریت بطور کلی سبب افزایش زمان تاخیر تشنج کلونیک و کاهش زمان تاخیر تشنجات تونیک کلونیک شده باشد این اثرات حتمالا تا حدی بواسطه افزایش تولید نیتریک اکساید و اثر آن بر تکامل سیستم عصبی می باشد .

ساعت : 10:45 -  روز  : چهار شنبه  - 9 /  8 / 1397 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :52