دفاع از پایان نامه دکترای عمومی

نام و نام خانوادگی: زینب آوند

عنوان:بررسی ارتباط تاریخچه خانوادگی مثبت در بستگان درجه دو با بیماری زودرس عروق کرونر

اساتید مشاور و راهنما آقای دکتر حسن رجبی مقدم،  آقای دکتر سید علیرضا مروجی

مکان و زمان: سه شنبه مورخ 25 اردیبهشت 97 ساعت 12 تالار طبیب

چکیده:

بیماری های عروق کرونر (CAD) بیشترین عامل مرگ در جهان است و یک بیماری چند عاملی است که تحت تاثیر عوامل ژنتیکی و محیطی قرار دارد. سابقۀ خانوادگی ، عامل مخاطره آمیز مهم و مستقل این بیماری است. در این مطالعه برآن شدیم تا نقش سابقه فامیلی مثبت درجه دو را در مبتلایان به بیماری زودرس بررسی کنیم. یافته های حاصل ازین مطالعه نشان داد که فراوانی سابقه خانوادگی مثبت در بستگان درجه دو در بیماران آنژیوگرافی شده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان 9/18% بود (001/0>P). این یافته ها همچنین نشان داد که در گروههای مورد مطالعه ما تفاوت معناداری از نظر ابتلای به HTNو     HLP وجود نداشت( به ترتیب 151/0=pو 378/0=p) ولی تفاوتها درمورد سایر عوامل خطر کرونری شامل دیابت،سیگار،سابقه خانوادگی درجه یک و دو و BMIدربین گروهها معنادار بود.(05/0>p)

بر اساس نتایج این مطالعه ارتباط تاریخچه خانوادگی مثبت در بستگان درجه دو با CADزودرس معنادار بود بنابراین احتمالا بتوان از آن به عنوان یک عامل خطر در ابتلا به CADزودرس توجه بیشتری نمود.

ساعت : 13:34 -  روز  : چهار شنبه  - 19 /  2 / 1397 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :79