دفاع از پایان نامه دکترای تخصصی روان پزشکی

نام و نام خانوادگی:  رضا کوکلانی

عنوان پایان نامه: مقایسه اثربخشی آریپیپرازول و ریسپریدون در  بهبود علایم وسواس در بیماران دوقطبی همزمان با اختلال وسواس-اجبار

اساتید راهنما و مشاور: سرکار خانم دکتر فاطمه سادات قریشی-سرکار خانم دکتر فاطمه عصاریان- جناب آقای دکتر مجتبی صحت

مکان و زمان ارائه پایان نامه: دوشنبه 10 اردیبهشت،ساعت 13؛ سالن مهارت های بالینی دانشکده پزشکی

چکیده پایان نامه:

اختلال وسواس-اجبار می تواند به طور همزمان با اختلالات خلقی شامل اختلال دوقطبی همراه باشد.مطالعات اشاره بر این نکته دارد که همزمانی نسبتاً بالای این دو اختلال در تمام طول عمر حدود  9-39درصد است. همراهی اختلال وسواس-اجبار ودوقطبی هنوز به خوبی مورد مطالعه قرارنگرفته است.درمان اختلال وسواس-اجبار همراه یک مشکل قابل توجه بالینی است، چون داروهای ضدافسردگی که برای اختلال وسواس-اجبار مؤثرهستندممکن است به تسریع بروز دوره های مانیا یا هیپومانیا ومختلط منجر شود.در این  کارآزمایی بالینی دوسوکور تعداد 60 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی همزمان مبتلا به اختلال وسواس-اجبار مطابق با معیارهای DSM5مورد بررسی قرار گرفتند.بیمارانی که حداقل 3 ماه با درمان دارویی در فاز نگهدارنده بودند و نمره مقیاس یل-براون بالاتر از 16 داشتند انتخاب شدند. در یک گروه آریپیپرازول  2.5 میلی گرم شروع و در طی 15 روز به دوز 10 میلی گرم در روز رسانده شد.در گروه دیگرریسپریدون با دوز 1 میلی گرم شروع و به دوز 4 میلی گرم در روز رسانده شد.در هفته های 4 و 8 و12 مطالعه بیماران با مقیاس یل-براون ارزیابی شدند.در این مطالعه مشخص شد که هر دو دارو (آریپیپرازول و ریسپریدون)، در درمان اختلال وسواس-اجبار مقاوم به درمان که همزمان مبتلا به اختلال دوقطبی بودند و در فاز نگهدارنده به سر می بردند مؤثرهستند.همچنین اختلاف اندکی بین میانگین یل براون هر دو گروه مشاهده شد که برتری ریسپریدون را گزارش کرده است.

ساعت : 13:15 -  روز  : پنج شنبه  - 6 /  2 / 1397 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :72