دفاع از پایان نامه دکترای عمومی

نام و نام خانوادگی:  جمال عباسی اصل

عنوان پایان نامه:  بررسی تمایل شخصی وپذیرش فرهنگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای اهدا جسد

اساتید راهنما و مشاور: دکتر حسین نیکزاد، مهندس غلام عباس موسوی

مکان و زمان ارائه پایان نامه: چهارشنبه 16/12/1396 ساعت 13:30 سالن طبیب دانشکده پزشکی

چکیده پایان نامه:

با رشد فزاینده موسسات پزشکی در ایران، تقاضا برای تشریح جسد نیز افزایش مییابد.این یک مطالعه توصیفی مقطعی در میان دانشجویان (331 نفر) انجام شده است.

هیچیک از عوامل جمعیت شناختی با انگیزه های اهدای بدن ارتباط نداشت. جنس زن گرایش بیشتری به انتخاب "من نمی خواهم غریبه بدن من را ببیند" "نسبت به مرد داشته است. کسانی که "دلایل ایدئولوژیک و مذهبی" و "ترجیح دادن مراسم تشییع جنازه و دفن" را انتخاب کردند، بااحتمال بیشتری دانشجویان غیر پزشکی بودند. برای مفید بودن و کمک به علوم پزشکی دو انگیزه اصلی برای اهدای بدن هستند. "مراسم تشییع جنازه و دفن" و "دیده شدن توسط دیگران" دو انگیزه اصلی برای عدم اهدای بدن هستند.

بنابراین، اگر قوانین و تسهیلات جدیدی را برای رعایت انگیزه هایانسان دوستانه ایجاد کنیم، اهدا می تواند ارتقا یابد. شایع ترین انگیزه ها برای عدم اهدای بدن،همبسته ترین آنها نیستند.این بدان معنی است که کسانی که به دلایل فرهنگی و سنتی تمایل به اهدای جسد ندارند به اندازه کسانی که به دلایل مذهبی تمایل به اهدای جسد ندارند مصر نیستند.

ساعت : 14:43 -  روز  : سه شنبه  - 15 /  12 / 1396 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :199