دفاع از پایان نامه دکترای عمومی

نام و نام خانوادگی:هومن براتی

عنوان پایان نامه: Frequency of Patent Ductus Arteriosus (PDA) and its associated factors among preterm neonates admitted in Kashan Shahid Beheshti Hospital, 2016-2017

اساتید راهنما و مشاور:دکتر علی محمد شکیبا،  دکتر احمد صفری، دکتر سید علیرضا مروجی

مکان و زمان ارائه پایان نامه:چهارشنبه 16/12/96  ساعت 11:30  سالن طبیب

چکیده پایان نامه:

123 patients enrolled in our study; 56 male and 67 female. there was female dominancy (60% female versus 40% male). There was an association between Apgar 5-minutes after birth and incidence of PDA in our patients and no associations were seen between father and mother age, birth weight, gestational age, Apgar 1-minutes after birth, and intake of serum in first day of life and incidence of PDA. Also there was an association between administration of surfactant and incidence of PDA (p=0.037).

ساعت : 14:41 -  روز  : سه شنبه  - 15 /  12 / 1396 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :192