دفاع از پایان نامه دکترای تخصصی زنان و زایمان

نام و نام خانوادگی:  حمیده رفیعی شهربابکی

عنوان پایان نامه: بررسی اثر رژیم کاهنده فشار خون بر وضعیت هورمونی ومتابولیک در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

اساتید راهنما و مشاور:دکتر فاطمه فروزانفرد-دکتر منصوره صمیمی –دکتر ذات اله عاصمی

مکان و زمان ارائه پایان نامه:8/12/1396 سه شنبه ساعت 12:30 سالن طبیب

چکیده پایان نامه: زمینه:بر اساس دانش ما، هیچ گزارشی که نشان دهنده اثرات راهکارهای رژیمی متوقف کننده فشار خون (DASH) بر وضعیت هورمونی و متابولیک در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد،وجود ندارد.

هدف:این مطالعه به منظور تحقیق اثرات رژیم DASH  بر وضعیت هورمونی و متابولیک در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک طراحی شده بود.

مواد و روش ها:این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 90 بیمار چاق و دارای اضافه وزن  مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک انجام شده است. شرکت کنندگان، به طور تصادفی برای مصرف رژیم معمولی(30 نفر) ، DASH(30 نفر) و گروه کنترل(30 نفر) برای 12 هفته تقسیم شدند. رژیم DASHغنی از میوه، سبزیجات، غلات کامل و فرآورده های لبنی کم چرب بود و همچنین میزان اسیدهای چرب اشباع، چربی توتال، کلسترول، غلات تصفیه شده و شیرینی آن کم بود. رژیم کنترل حاوی 55-52 درصد کربوهیدرات، 18-16 درصد پروتئین و 30 درصد چربی بود.

نتیجه گیری:مصرف رژیم DASH  به مدت 12 هفته در بیماران مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک اثرات مفیدی بر روی کاهش وزن و BMI، سطوح سرمی AMH، مارکر های متابولیسم انسولین و SHBGداشته است.

ساعت : 13:58 -  روز  : چهار شنبه  - 2 /  12 / 1396 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :193