دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد انگل شناسی

عنوان پایان نامه : بررسی اثرات سیتوتوکسیک و فراساختاری نانو ذرات طلا و نانو ذرات کیتوزان حاوی کورکومین بر پروتواسکولکس های کیست هیداتید در شرایط برون تنی

اساتید راهنما و مشاور: دکتر مهدی دلاوری، دکتر محسن اربابی، دکتر سیما راستی، دکتر حسین هوشیار

چکیده:  هیداتیدوزیس یکی از مهمترین بیماری­های مشترک بین انسان و حیوان با گسترش جهانی است که باعث ابتلاء اندام­های حساس و حیاتی بدن از جمله کبد وریه می­گردد. در حال حاضر از  جراحی و درمان دارویی برای بهبودی بیماری استفاده می­شود. اخیرا استفاده از نانو ذرات به عنوان حامل و انتقال دهنده داروها مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. هدف از انجام این مطالعهتعیین اثرات سیتوتوکسیک و فراساختاری نانو ذرات طلا و نانو ذرات کیتوزان حاوی کورکومین بر پروتواسکولکس­های کیست هیداتید در شرایط برون تنیبود. نتایج نشان داد، نانو ذرات طلا و کیتوزان حاوی کورکومین در بالاترین غلظت ( µg/ml4000) و زمان (60 دقیقه) بر روی سلول­های ماکروفاژ J774اثرات سایتوتوکسیک دارد به گونه­ای که میزان کشندگی به ترتیب 89 و 91درصد می­باشد. رنگ آمیزی پروتواسکولکس­ها با رنگ حیاتی ائوزین نشان داد در زمان شروع مطالعه 99% پروتواسکولکس­ها زنده ولی در بالاترین غلظت( µg/ml4000) و زمان 60 دقیقه نانو ذرات طلا و نانو ذرات کیتوزان حاوی کورکومین به ترتیب76%و68% کشندگی داشت. هر دو نانو ذره باعث قطعه فطعه شدن DNAوتغییرات قابل توجهی در فراساختار پروتواسکولکس­ها از قبیل چروکیده شدن تگومنت، تخریب بادکش­ها و قلاب­ها گردید. تاثیر نانوذرات طلا نسبت به کیتوزان در کشندگی انگل قویتر بود. از این نانو ذرات می­توان جهت ساخت مواد و نانوذرات ترکیبی دردرمان کیست هیداتید استفاده کرد.

ساعت : 10:38 -  روز  : دو شنبه  - 25 /  10 / 1396 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :99